Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Σχόλιο

Το Σάββατο 21 Νοέμβρη 2009 πραγματοποιήθηκε ο τελικός του βόλεϊ κοριτσιών του σχολείου μας και της Καρυάς.
Στο 1ο σετ δείξαμε οτι υπερέχουμε εναντι της Καρυάς Κερδίζοντάς το. Το 2ο σετ όμως το οποίο και χάσαμε ήρθε να παγώσει την ψυχολογία μας. Στο 3ο σετ φάνηκε οτι ξαναβρίσκουμε τον εαυτό μας χωρίς αυτό να έχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα.
Το σετ χάθηκε στον πόντο μετά απο διφορούμενο σφύριγμα του διαιτητή το οποίο προκάλεσε σύγχηση τόσο στις 2 ομάδες όσο και στη γραμματεία. Τελικά ο πόντος δόθηκε στην ομάδα της Καρυάς με αποτέλεσμα να χασουμε το κύπελο. Ίσως εμείς να μην ήμασταν στα καλύτερά μας αλλά και τα μάτια του βοηθού διαιτητή φάνηκε οτι δεν εβλεπαν και πολλά... Τα συμπεράσματα δικά σας. Συγχαρητήρια στα κορίτσια της Καρυάς ευχόμαστε καλή συνεχεια αλλά συγχαρητηρια και στις συμπαίκτριες μου που προσπάθησαν!

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Σχόλια σχετικά με τον αγώνα βόλεϊ κοριτσιών....


Έχασε η ομάδα βόλεϊ κοριτσιών του σχολείου μας την ευκαιρία να πάρει το τοπικό κύπελλο, χάνοντας στον τελικό του αγωνίσματος από την ομάδα της Καρυάς το Σάββατο 14 Νοεμβρίου. Τα κορίτσια δεν ήταν αρκετά συγκεντρωμένα, ίσως και λίγο άτυχα και γενικά δεν έδειξαν το πρόσωπο των προηγουμένων αγώνων τους. Ο αγώνας έληξε 2-1 σετ υπέρ της Καρυάς, με έναν αμφιλεγόμενο πόντο. Συνολικά πάντως η ομάδα μας πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση φέτος, κάτι που ελπίζουμε να συμβεί και τις επόμενες χρονιές.
k.a

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Αποτελέσματα σχολικών αγώνων


Δυστυχώς έχασε η ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου μας  
2ο Λύκειο-1ο Λύκειο : 2-0

Και η ομάδα βόλεϋ κοριτσιών έχασε. Χάσαμε το κύπελλο στο παρά πέντε!

Λύκειο Καρυάς - 1ο Λύκειο: 2-1



Η ομάδα μπάσκετ αγοριών κέρδισε!

1ο Λύκειο-Λύκειο Νυδριού
 Σε εναν αμφίροππο χωρις πολλούς πόντους αγώνα το σχολείο μας εφτασε τελικα στη νικη με σκορ 26-18 και προκρίθηκε στον τελικο όπου θα αντιμετωπίσει το 2ο Λύκειο Λευκάδας.


17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Με νίκη και η ομάδα αγοριών ποδοσφαίρου με το ΤΕΕ


Μια πολύ όμορφη μέρα για ποδόσφαιρο ήταν η τρίτη 17/11 και το παιχνίδι που διεξήχθη ανάμεσα στο 1ο λύκειο Λευκάδας και στο ΤΕΕ Λευκάδας με νικητή το 1ο λύκειο με το συντριπτικό σκορ 4-0 πρόσφερε πολύ θέαμα. Το πρώτο τέταρτο του αγώνα κύλησε ομαλά, προς το 20ο λεπτό το 1-0 γίνεται με σουτ έξω από την περιοχή του Γιάννη Βλάχου.
Και οι δυο ομάδες μπαίνουν στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ. Στο 2ο ημίχρονο η ομάδα του 1ου μπαίνει στον αγωνιστικό χορό ποιό αποφασισμένη για την νίκη μετά της οδηγίες του coach Σπύρου Τυπάλδου και καταφέρνει να πετύχει το 2ο γκολ με τον Σπύρο Γεωργάκη. Από κι και πέρα ο αγώνας είχε γίνει προπόνηση. Μετά από 5 λεπτά έρχεται και το 3ο γκολ με ωραίο σουτ του Αγγέλου Πετρόπουλου και την μπάλα να περνάει δίπλα από το γάμα του τερματοφύλακα του ΤΕΕ . Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μεσσήνης Γεράσιμος (Μάκης ) πετυχαίνοντας το 4-0.
m.p

1o Λύκειο Λευκάδας- Λύκειο Νυδριού σημειώσατε 1




Στις 17 Νοεμβρίου λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι έγινε ο αγώνας μεταξύ του σχολείου μας και του λυκείου Νυδριού ο οποίος εξελίχθηκε σε ντέρμπι!!Τα κορίτσια μας έχασαν το πρώτο σετ,στο δεύτερο όμως πήραν τα πάνω τους και δεν άφησαν τα κορίτσια της αντίπαλης ομάδας να πάρουν ανάσα!!Ως αποτέλεσμα κέρδισαν 2-1 σετ και πάνε τελικό αυτό το Σάββατο με την Καρυά!!Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία την οποία σίγουρα θα έχουν!!ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!!

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Η ομάδα βόλεϋ κοριτσιών κέρδισε!




Η ομάδα βόλλεϋ θα κάνει προπόνηση την Δευτέρα, γιατί παίζει με το Λύκειο Νυδριού την Τρίτη.
Κάποιο από τα κορίτσια ας στείλει email, για κάποιες λεπτομέρειες.

Πολύ καλή η παρουσία της ομάδας βόλεϋ κοριτσιών του σχολείου μας!
Κέρδισε με 2-0 σέτ το Μουσικό.
Συγχαρητήρια στα κορίτσια μας!

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Κι άλλο σχόλιο για την κατάληψη

Έίναι η τέταρτη συνεχομενη χρονιά που γίνεται καταληψη στο σχολείο μας. Αφορμή για την πρώτη στη σειρά ηταν η πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στην τροποποίηση του άρθρου 16, αλλά οι υπόλοιπες δεν είχαν κάποιο συγκεκριμένο σκοπό ή αίτημα. Ενώ λοιπόν στην αρχή υπήρχε κάποια ιδεολογική βάση, από χρόνο σε χρόνο αυτή η αμφιλεγόμενη και ασταθής κατάσταση διαιωνίστηκε, με αποτέλεσμα όχι μόνο τις επιπτώσεις στην κάλυψη της σχολικής ύλης, αλλά ακόμα χειρότερα στον εκφυλισμό αυτού του μέσου κοινωνικής πιέσης. Κι όλα αυτά προκειμένου να εξασφαλίσουμε λίγες μέρες ξεκούρασης και καλοπέρασης, χωρίς κανέναν απώτερο σκοπό. Δηλαδή όταν χρειαστεί πραγματικά να κάνουμε κατάληψη, τι θα κάνουμε;;;

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Σκέψεις- Σχόλια για τις καταλήψεις

      Όπως η απεργία έτσι και η κατάληψη γίνεται για να αναδείξει κάποια σοβαρά αιτήματα. Επομένως όταν αποφασίζουμε εμείς οι μαθητές να κάνουμε κατάληψη του σχολείου μας, θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ποια είναι αυτά τα αιτήματα και με ποιο τρόπο  θα τα διεκδικήσουμε. Δυστυχώς όσα χρόνια φοιτώ στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο ποτέ δεν έχει προηγηθεί της κατάληψης συζήτηση του Προεδρείου και των μαθητών για τους λόγους που θα κλείσουμε το  σχολείο. Γι αυτή την εικόνα ευθύνη   έχουμε όλοι οι μαθητές. Δυστυχώς η κατάληψη γίνεται μόνο για την κατάληψη και όχι για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε  μέσα στο σχολείο.
Ενδεικτικά αναφέρω ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα είναι το άσχημο σχολικό περιβάλλον (σπασμένα τζάμια-πόρτες, έλλειψη χρώματος στις σχολικές αίθουσες κ.α ) .Μαζί με τα υπόλοιπα προβλήματα και μετά από διαλογική συζήτηση θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας προσπαθώντας με άλλες μορφές πίεσης προς την διοίκηση της εκπαίδευσης και όχι μόνο με την στείρα κατάληψη των χώρων διδασκαλίας. Εμένα τουλάχιστον πέραν του σίγουρου δεδομένου της καθυστέρησης στην εκπαίδευσή μας έχει γίνει και μια εύκολα αντιμετωπίσιμη διαδικασία από την πλευρά της κρατικής εξουσίας που μεταβιβάζει και φορτώνει την όλη υπόθεση σε μας του μαθητές.



Λευκάδα 3-11-2009