Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ο 5ος Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας Μαθητών Γυμνασίου Λευκάδας με θέμα: «Πορτρέτα» πλησιάζει στο τέλος του!



Προσοχή !!
 Η παράδοση των φωτογραφιών πρέπει να γίνει έως την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013!



ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ - ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
Μπορείτε να συμμετάσχετε με φωτογραφίες τραβηγμένες με φιλμ - slides ή ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.
Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι εκτυπωμένες σε φωτογραφικό χαρτί.
Το αποδεκτό μέγεθος των φωτογραφιών είναι περίπου 15χ20 ή 20χ30
Η πρωτότυπη φωτογραφία πρέπει να είναι αποκλειστικότητα του μαθητή - Γίνονται δεκτές και ασπρόμαυρες φωτογραφίες.
Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει μέχρι 2 έργα.


ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αναφέρουν  τα πλήρη στοιχεία τους: Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση-Τηλέφωνο, Σχολείο και Τάξη.
Τα έργα θα πρέπει να παραδίδονται ή να ταχυδρομούνται συστημένα στην διεύθυνση:
ΓΙΑ ΤΟΝ 5ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
1ο Λύκειο Λευκάδας
ΠΑΛΙΕΣ ΑΛΥΚΕΣ
ΤΚ 31100

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ζώης Κατηφόρης: Ένα Λευκαδιτόπουλο με «κοφτερό» μυαλό…

Ένα Λευκαδιτόπουλο, ο Ζώης Κατηφόρης, μαθητής της Τρίτης Τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Λευκάδας, βραβεύτηκε πρόσφατα με το Α΄ Βραβείο για τις επιδόσεις του στον 73ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ο Ευκλείδης», που διοργάνωσε κατά το σχολικό έτος 2012-2013 η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Η βράβευσή του έγινε την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μια σημαντική τιμητική διάκριση τόσο για τον ίδιο, το σχολείο και την οικογένειά του, όσο και για το νησί της Λευκάδας γενικότερα.

Πατέρας του βραβευθέντος μαθητή είναι ο Τάκης Κατηφόρης, καθηγητής Μαθηματικών Μέσης Εκπαίδευσης. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, αφού κατά τη γνωστή ρήση «Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει». Η βοήθεια εξάλλου του πατέρα του υπήρξε σημαντική κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του διαγωνισμού. Ο Ζώης, που προετοιμάζεται την εποχή αυτή εντατικά για τις πανελλήνιες εξετάσεις Τεχνολογικής κατεύθυνσης, έχει ακόμη ένα δίδυμο αδερφό και δυο αδελφές.
Τον συγχαίρουμε για την ξεχωριστή επίδοσή του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις και ανάλογες επιτυχίες και στο μέλλον.
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργανώνει κάθε έτος τέσσερις Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς. Ο σκοπός των διαγωνισμών της ΕΜΕ είναι η διάδοση και καλλιέργεια της Μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στα πλαίσια των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών Διαγωνισμών. Ο δεύτερος εκ των τεσσάρων αυτών διαγωνισμών χαρακτηρίζεται με το όνομα του μεγάλου Έλληνα μαθηματικού, του Ευκλείδη, που δίδαξε και πέθανε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, κατά την διάρκεια της βασιλείας του Πτολεμαίου Α΄.

πηγή: http://www.kolivas.de/archives/140489