Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Διδακτική Επίσκεψη του σχολείου μας, στα πλαίσια των ΕΕ.

Την Πέμπτη 19/1/2017  και ώρα 12:30, μαθητές των τμημάτων Α2&Α3,
πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη, στα πλαίσια του μαθήματος των ΕΕ, με τη συνοδεία της  κ. Νικολαΐδου Σεβαστής-Τάνιας.
Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν την μόνιμη έκθεση φωτογραφίας του Fritz Berger, στο αίθριο του Διοικητηρίου.
Στην συνέχεια παρακολούθησαν το βραβευμένο ντοκιμαντέρ “Fritz Berger – Ο φωτογράφος των αναμνήσεων” σκηνοθεσίας του  Νίκου Καββαδά και του Δημήτρη Ε. Σολδάτου.
Οι εντυπώσεις ήταν πολύ καλές και οι μαθητές έφυγαν γεμάτοι με εικόνες από μια άλλη Λευκάδα, άγνωστη για τους περισσότερους. Ενώ εντυπωσιάστηκαν από το ντοκιμαντέρ και έμαθαν σημαντικές πληροφορίες για το νησί τους, που δεν γνώριζαν.

Ευχαριστούμε την Περιφερειακή Ενότητα  Λευκάδας για την παραχώρηση της αίθουσας συνεδριάσεων, για την προβολή του ντοκιμαντέρ και τον κ.  Νίκο Καββαδά για την διάθεση του να το προβάλλει και να μιλήσει στα παιδιά για την όλα αυτά.



Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΤΕΛΙΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Α' ΦΑΣΗ ΛΥΚΕΙΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Το 1ο Λύκειο Λευκάδας κέρδισε στον τελικό το Μουσικό Σχολείο.
Και συνεχίζει στη Β΄Φάση.
Θερμά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια!



Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

scratch

Το Scratch είναι ένα γραφικό περιβάλλον προγραμματισμού που αναπτύχθηκε από το MIT Media Lab και εμφανίστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2007. Η δημοτικότητα του Scratch είναι πολύ μεγάλη αφού μέχρι στιγμής οι χρήστες του έχουν διαμοιρασθεί περισσότερα από 3.500.000 projects.