Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Postcardsfromhome

Όλες οι συμμετοχές των μαθητών του 1ο Λύκειο Λευκάδας θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό χώρο του εγχειρήματος Postcardsfromhome.


Το Postcardsfromhome είναι ένα εγχείρημα που μέσω εργαστηρίων και ανοιχτών καλεσμάτων δημιουργεί μια διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα που φέρνει σε επαφή τις τοπικές κοινωνίες, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και  τους καλλιτέχνες προκειμένου να αναστοχαστούν,  να δημιουργήσουν και να στείλουν μια κάρτ-ποστάλ με θέμα την έννοια του σπιτιού.

Το project ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2016 κατά τη διάρκεια της υποτροφίας της Φωτεινής Παπαχατζή στο πρόγραμμα START -  Δημιουργήστε μια πολιτιστική αλλαγή του Ιδρύματος  RobertBoschStiftung, το οποίο διεξάγεται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Θεσσαλονίκης και της Ένωσης κοινωνικο-πολιτιστικών Κέντρων στην Γερμανία.  Έκτοτε αναπτύσσεται μέσω εργαστηρίων σε κοινότητες αλλά με τη συμμετοχή απλών πολιτών, καθώς και στο διαδίκτυο. 

Ο ιστότοπος στον οποίο αναρτώνται οι καρτ ποσταλ είναι www. postcardsfromhome.net και το facebookgroup @postcardsfromhome.net.


Κάθε καρτ-ποστάλ έχει στη μία πλευρά της, την εικόνα που λαμβάνει από τον συμμετέχοντα και από την πίσω πλευρά της καρτ-ποστάλ το κείμενο που συνοδεύει την φωτογραφία, μαζί με τα στοιχεία του συμμετέχοντα, αν αυτός / αυτή θέλει να τα μοιραστεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου