Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Έναρξη Σχέδιου Δράσης : Ανάπτυξη και καλλιέργεια των ενδιαφερόντων των μαθητών/τριων σε σχέση με το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τους μαθητικούς διαγωνισμούς.

 Σχέδιο Δράσης: Ανάπτυξη και καλλιέργεια των ενδιαφερόντων των μαθητών/τριων σε σχέση με το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τους μαθητικούς διαγωνισμούς.

Άξονας: Διδασκαλία, μάθηση και αξιολόγηση

Λόγοι που επιβάλλουν την υλοποίηση της δράσης

Θεωρώντας σημαντική την επαφή των μαθητών με την τέχνη στο σύγχρονο τεχνοκρατικά -γνωσιοκεντρικά προσανατολισμένο Λύκειο, υλοποιούμε και φέτος (όπως τα τελευταία 11 χρόνια) διαγωνισμό φωτογραφίας, με θέμα  “Άνθρωπος και Φύση”. 

Ζώντας στο περιβαλλοντικά ευάλωτο, λόγω τουρισμού, νησί της Λευκάδας, αποφασίσαμε να ενισχύσουμε την καλλιέργεια μιας ευρύτερης κουλτούρας σεβασμού του περιβάλλοντος.  

Διαπιστώνοντας το ενδιαφέρον αρκετών μαθητών για τις θετικές επιστήμες, κρίθηκε ωφέλιμη η οργάνωση της συμμετοχής τους σε διαγωνισμό Φυσικής. 

Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου δράσης

 Το σχέδιο δράσης θα υλοποιηθεί από 10 Ιανουαρίου 2022 μέχρι 31 Μαΐου 2022 ως εξής:

  • Διαδικτυακή παρουσίαση του φωτογραφικού έργου “Αρχιπέλαγος” από ένα καταξιωμένο Έλληνα φωτογράφο, στις  αρχές Φεβρουαρίου 2022
  • Έκθεση φωτογραφίας του Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας Νομού Λευκάδας από 28 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2022  στην αίθουσα τέχνης «Θ. Στάμος», με θέμα «Άνθρωπος και θάλασσα»
  •  Προετοιμασία μαθητών για τη συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου “ Αριστοτέλης” 2022, μέχρι και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022.
  • Ενημέρωση από τον υπεύθυνο της ανακύκλωσης του Δήμου  για την πορεία της ανακύκλωσης στην πόλη μας, στα  τέλη Ιανουαρίου 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου