Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Το πρώτο βήμα έγινε

 

Το 1ο ΓΕΛ Λευκάδας με εξαιρετική εμφάνιση κέρδισε την ομάδα του ΕΠΑΛ με σκορ 3-1 και έκανε την εκκίνηση σε ένα ταξίδι που ευελπιστούμε να είναι μακρύ στους φετινούς σχολικούς αγώνες. Ένα παιχνίδι που ανέδειξε τις ψυχικές και αγωνιστικές αρετές και αποτελεί το καλύτερο ξεκίνημα εξελίχθηκε στο Πλάτωνας Γρηγόρης σήμερα (31/1).


Η πορεία του παιχνιδιού


Στις 09:30 το πρωί της Τρίτης έγινε η σέντρα για την έναρξη του ματς. Η αρχή του 1ου ημιχρόνου ευνόησε το ΕΠΑΛ, το οποίο προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Σημαντικό είναι να σημειωθούν οι περιπτώσεις offside, αλλά και οι πετυχημένες προσπάθειες της άμυνας του ΓΕΛ, η οποία κατάφερε να ανακόψει τις κινήσεις των αντιπάλων.

Περίπου στο μισάωρο και ύστερα από την πίεση του ΕΠΑΛ, ένα κόρνερ που κέρδισε το 1ο Λύκειο στάθηκε αρκετό για να ξεκινήσει η καταγραφή των γκολ.

Με το 1-0 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, αφού μετά την επίτευξη του τέρματος ακολούθησε προσπάθεια για δεύτερο από το ΓΕΛ, χωρίς επιτυχία. Τα πράγματα όμως άλλαξαν στην αρχή του δεύτερου μέρους.

Όπως και στο 1ο ημίχρονο, το ΕΠΑΛ μπήκε δυναμικά και η άμυνα του ΓΕΛ δεν κατάφερε αυτή τη φορά να αντέξει την πίεση. Από κόρνερ ξανά, σημειώθηκε το 2ο τέρμα του αγώνα και η ισοφάριση, που έδωσε πιθανότητες και ψυχικά αποθέματα στους παίκτες της ομάδας του ΕΠΑΛ και οδήγησε στην επανεκκίνηση του αγώνα.

Τα πρώτα λεπτά μετά την ισοφάριση δεν ήταν ιδανικά για το 1ο Λύκειο. Η πίεση από το ΕΠΑΛ συνέχισε και οι ευκαιρίες  δεν σταμάτησαν. Σε αυτό το σημείο χρειάζονταν οι απαραίτητες ψυχολογικές ικανότητες, τις οποίες η ομάδα του ΓΕΛ διέθετε.

Σε μία αντεπίθεση με δυνατότητες, κόντρα στη μέχρι τότε ροή του παιχνιδιού, η ομάδα του 1ου Λυκείου σκόραρε. Το 2-1 έδωσε τη νέα πνοή που χρειαζόταν η ομάδα με τις κόκκινες φανέλες. Το  παιχνίδι ελευθερώθηκε και η ανάπτυξη των επιθέσεων του ΓΕΛ άλλαξε επίπεδο.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με το πέναλτι από καλά οργανωμένη αντεπίθεση και σφραγίστηκε έτσι η νίκη και η πρόκριση στην επόμενη φάση. Το 1ο Λύκειο υπερείχε αμυντικά και το τελικό σκορ ήταν αντιπροσωπευτικό της εικόνας των ομάδων.

Στα της τακτικής

Η επιτυχία της άμυνας του ΓΕΛ έγκειται στη γρήγορη πίεση που ασκήθηκε σε κάθε άγγιγμα της μπάλας από τους αντιπάλους. Τα στενά περιθώρια δημιουργίας δυσκόλεψαν αρκετά το ΕΠΑΛ, που κατάφερε να κάνει ευκαιρίες στις αρχές των ημιχρόνων, όταν ακόμα το παιχνίδι δεν είχε στρώσει.

Παράλληλα, οι συχνές αλλαγές θέσεων, αλλά και συστήματος μπέρδεψαν τους αντιπάλους και η προσήλωση στο πλάνο που είχαν οι παίκτες του 1ου Λυκείου ενίσχυσαν τις ικανότητες ανταπόκρισής τους σε ξαφνικές επιθέσεις και στη δημιουργία φάσεων με ρυθμό και κινήσεις από όλες τις πλευρές. Το προπονητικό team πέτυχε τον σκοπό του.

Οφείλουμε επίσης να αναγνωρίσουμε την εξαιρετική φυσική κατάσταση της ομάδας, με σημάδια κούρασης να μην γίνονται αντιληπτά σε κανένα λεπτό του αγώνα.

Το πιστόλι

Ο μεγάλος MVP του αγώνα δεν ήταν άλλος από τον Στάθη Χαλκιόπουλο που αγωνίστηκε στην επίθεση. Τα δύο δικά του γκολ χάρισαν τη νίκη στην ομάδα και η εμφάνισή του σε όλο το ματς ενθουσίασε το κοινό, με τα βάσανα που προξένησε στην αντίπαλη άμυνα να χειροκροτούνται.

Εκτός των τεσσάρων γραμμών

Παρά τη συννεφιά και τη βροχή που έπιασε στο δεύτερο ημίχρονο, η προσέλευση ήταν μεγάλη, με θεατές από διάφορα σχολεία της πόλης. Οι κερκίδες και των δύο σχολείων έδειξαν εξαιρετικό επίπεδο, χαρίζοντας ταυτόχρονα τον κατάλληλο ρυθμό στο ματς, με συνθήματα και ζωντάνια.

Ένα παιχνίδι μεταξύ ισάξιων ομάδων που κρίθηκε στην τακτική έστεψε νικητές τους ποδοσφαιριστές του 1ου Λυκείου. Η άξια συγχαρητηρίων εμφάνιση και των δύο χάρισε θέαμα και έδωσε ελπίδα στους νικητές για τη συνέχεια.

Ευθύμης Κώτσης       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου