Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 1ου ΓΕΛ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΎΠΟΛΗ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη  21 μαθητών και 3 καθηγητών  του 1ου ΓΕΛ Λευκάδας στο Ζωγράφειο Λύκειο το οποίο είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Κωνσταντινούπολη. Το σχολείο βρίσκεται στο κέντρο της Πόλης σε μικρή απόσταση από το Πέραν. Εκεί οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με μαθητές της ομογένειας και περιηγήθηκαν στους χώρους αυτού του τόσο σημαντικού ιδρύματος για τον ελληνισμό.


Επίσης ,οι μαθητές επισκέφτηκαν το  Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον  Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ,ο οποίος αναφέρθηκε  και στην επικείμενη επίσκεψη του στο νησί μας  κατά τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος.


Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να επισκεφτούν μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς όπως  η Αγιά Σοφιά καθώς και να γνωρίσουν μνημεία και παραδόσεις του γειτονικού λαού  

Για όλους ήταν μια θαυμάσια εμπειρία και ευχαριστούμε θερμά  όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης.

Συγκεκριμένα ευχαριστούμε  την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδας και Ιθάκης ,την Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδας, τον αντιπεριφερειάρχη  κ. Δουβίτσα  και το τμήμα τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας για τη προσφορά βιβλίων,  το Εμπορικό Επιμελητήριο Λευκάδας  για τη προσφορά παραδοσιακών τοπικών προϊόντων για  τον Οικουμενικό Πατριάρχη , τους μαθητές κι εκπαιδευτικούς του Ζωγράφειου  σχολείου , το Ζαχαροπλαστείο Γαζή για τη προσφορά γλυκισμάτων για εκπαιδευτικούς, γονέα που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, τη κ. Γεωργάκη Άννα και το κατάστημα Μορφή ,τη κ. Λίτσα Αργυρού και τη κ. Ματίνα Κολοκύθα για τη προσφορά νερών.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά το γραφείο τουρισμού KAVVADAS  TRAVEL   για την άψογη  διοργάνωση του ταξιδιού μας, τους  οδηγούς μας Καββαδά  Ιωάννη  και Θάνο Ευάγγελο που μας μετέφεραν με ασφάλεια και ήταν συνεχώς μαζί μας  καθώς και  τον   εξαιρετικό ξεναγό μας  Ekrem Hacihassan.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου