Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΥΚΑΔΟΣ


ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΥΚΑΔΟΣ


Η Φιλαρμονική της πόλης μας ιδρύθηκε το 1850 από επιφανείς Λευκαδίτες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης. Είναι το πιο παλιό σωματείο της Λευκάδας και επίσης η δεύτερη σε παλαιότητα Φιλαρμονική σε πανελλήνιο επίπεδο. Έχει πάρει μέρος σε πολλές σημαντικές εκδηλώσεις, όπως στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες το 1896, και έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις και βραβεία (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 1983).

   Σήμερα η Φιλαρμονική αποτελείται απο 1000 περίπου μέλη νεαρής κυρίως ηλικίας, και αποτελεί πλέον μια παράδοση για τον τόπο. Στους κόλπους της λειτουργεί μουσική σχολή, Μπάντα και Μπαντίνα. Πέρα από τις υπηρεσίες που παρέχει στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, αποτελεί και μια ευκαιρία για τους νέους να έρθουν σε επαφή με τη μουσική και να λειτουργήσουν μέσα σε μία ομάδα, όπως επισης και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους μέσα από τα ταξίδια που διοργανώνει για τα μελη της μπάντας σε Ελλάδα και εξωτερικό.
   Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλά παιδιά του σχολείου μας που ανηκουν στην μπάντα ή φοιτούν στη φιλαρμονική. Το σωματείο, όμως, δέχεται ευχαρίστως κάθε νέο μαθητή.

Επισκεφτείτε τη ιστοσελίδα του σωματείου:

1 σχόλιο: