Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Πολλές ώρες σε υπολογιστή: κινδύνους για την υγεία & πρόληψη

Πολλές ώρες σε υπολογιστή: κινδύνους για την υγεία


• Μάτι στέλεχος: Eye στέλεχος είναι ένα κοινό κίνδυνο για την υγεία που συνδέονται με την παρατεταμένη έκθεση σε οθόνες υπολογιστών. Συνεχώς κοίταζε στην οθόνη του υπολογιστή μπορεί να προκαλέσει ξηρά ή υγρά μάτια, λόγω της τάσης σας να αναβοσβήνει λιγότερο. Η υπερβολική πίεση στα μάτια - Computer Vision Syndrome (CVS) - μπορεί να οδηγήσει σε φαγούρα ή κάψιμο στα μάτια, θολή ή διπλή όραση και πονοκεφάλους.
• Λαιμό και πόνος στον ώμο: Μία από τις κύριες αιτίες του πόνου του αυχένα σε μεσήλικες σήμερα από στράγγισμα από το λαιμό τους να δουν και να εργαστούν σε μια οθόνη υπολογιστή. Η υπερβολική χρήση του υπολογιστή οδηγεί επίσης σε έντονο ώμους. Όλα αυτά τα αποτελέσματα από την κακή στάση καθίσματος και κακή οργάνωση των εξοπλισμών εργασίας για το γραφείο.
• Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Δακτυλογραφία στο πληκτρολόγιο ή το ποντίκι για ώρες και ώρες είναι φρικτή για τις αρθρώσεις σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα η οποία προκαλεί πόνο, μούδιασμα και φαγούρα αίσθηση στο βραχίονα (ως επί το πλείστον στο αντίχειρα και των δακτύλων δείκτη). Καρπιαίου σωλήνα είναι ένα στενό πέρασμα από την πλευρά της παλάμης του χεριού σας που προστατεύει το κύριο νεύρο στο χέρι σας και εννέα τένοντες που κάμπτει τα δάχτυλά σας. Η συμπίεση του μέσου νεύρου σε αυτό το τούνελ προκαλεί τα συμπτώματα που έχουν σχέση με το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα.
• Κοινωνική Αποσύνδεση: Tο Internet έχει παράσχει μια πλατφόρμα μας όπου μπορούμε να πούμε ό, τι θέλουμε και να όποιον θέλουμε. Αυτό μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα, διότι οι άνθρωποι ενεργούν με συγκεκριμένους τρόπους και να πω ορισμένα πράγματα που διαφορετικά δεν θα κάνουμε σε πραγματικούς ανθρώπους life.Many πιστεύουν that η εμπειρία του Internet είναι το ίδιο με πραγματική εμπειρία ζωής, αλλά δεν είναι.

Πρόληψη

• Περιστασιακά κλείνει τα μάτια σας για λίγα λεπτά και κάθε 20 με 30 λεπτά ή έτσι βλέμμα μακριά από τον υπολογιστή για να κοιτάζω σε ένα αντικείμενο σε απόσταση. Μπορείτε επίσης να καθίσετε πίσω και μόλις κλείσετε τα μάτια σας για λίγα λεπτά.
• Για να αποφύγετε την ξηρότητα και ερεθισμό στα μάτια σας, αναβοσβήνει πιο συχνά. Κάθε 20 λεπτά, αναβοσβήνει 10 φορές, κλείνοντας τα μάτια σου πολύ αργά.
• Διαδώστε τα δάκτυλα εκτός για αρκετά δευτερόλεπτα, διατηρώντας παράλληλα τους καρπούς ευθεία.
• Για τους πόνους στην πλάτη και άλλα μυϊκά προβλήματα που συνδέονται, προτείνεται να σηκώνεσαι κάθε ώρα, τεντώστε και να μετακινούνται για περίπου πέντε λεπτά.
• Κάθονται ευθεία ενώ εργάζεστε στον υπολογιστή. Αποφύγετε καθίσει.
• Χρησιμοποιήστε ένα επιτραπέζιο φωτιστικό, ει δυνατόν, αντί της μιας υπερυψωμένης φως για τη μείωση του υπολογιστή καταπόνηση των ματιών.
• Σιγουρευτείτε για να κρατήσει την οθόνη του υπολογιστή που απέχουν τουλάχιστον 18 εκατοστά μακριά από την άμεση θέα και πάνω μέρος της οθόνης είναι στο ύψος των ματιών.
• Χρησιμοποιώντας ένα εργονομικά σωστό σταθμός εργασίας μπορεί να βελτιώσει επώδυνες καταστάσεις γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου