Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ερευνητική Εργασία Β' Λυκείου: «Παρουσίαση της Ιστορίας του αρχαίου θεάτρου με πολυμεσικό τρόπο»

Το αρχαίο θέατρο είναι ίσως μία απ'τις πρώτες καλλιτεχνικές αναζητήσεις που συναντήθηκε απ'τον Ελληνικό λαό. Συγκεκριμένα, ο άνθρωπος απέκτησε την ανάγκη για καλλιέργεια του ψυχικού και πνευματικού του κόσμου και φυσικά όσον αφορά τρόπους υπεκφυγής απ'την καθημερινότητα. Ήταν ένας απ'τους ελάχιστους τρόπους ψυχαγώγησης προς όλα τα κοινωνικά στρώματα.Ξεκινώντας απ'τους βασιλείς έως και τους δούλους,κοινώς τους αμνούς των τότε κοινωτήτων.Γενικότερα,το θέατρο θεωρήθηκε αναμφίβολα σημαντικό κομμάτι της ζωής και της εξέλιξης των Αρχαίων Ελλήνων το οποίο κληροδοτήθηκε από εμάς τους ίδιους σήμερα.
Δ.Π.

Η  γέννηση του θεάτρου, ΠΟΤΕ , ΠΩΣ και  από ΠΟΙΟΝ γεννήθηκε το θέατρο;
Ομαδική Εργασία των μαθητριών : Σκλαβενίτη Μαρία, Σεϊτάι Λέντα, Κιτσάι Ραντιέλα, της Β΄ Τάξης του 1ου Λυκείου Λευκάδας, στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας : «Παρουσίαση της Ιστορίας του αρχαίου θεάτρου με πολυμεσικό τρόπο», κατά το σχολικό έτος 2013-2014.

Είδη αρχαίου θεάτρου
Ομαδική Εργασία των μαθητών :Πολίτη Σπύρου, Σκιαδαρέση Κων/να & Φέτση Πέτρου, της Β΄ Τάξης του 1ου Λυκείου Λευκάδας, στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας : «Παρουσίαση της Ιστορίας του αρχαίου θεάτρου με πολυμεσικό τρόπο», κατά το σχολικό έτος 2013-2014.

Δυο σημαντικά πρόσωπα στην ιστορία του αρχαίου θεάτρου: Ευριπίδης & Αριστοφάνης 
Ομαδική Εργασία των μαθητριών : Ορφανού Δέσποινα,Πάντου Δέσποινα, Φέτση Στεφανία, της Β΄ Τάξης του 1ου Λυκείου Λευκάδας, στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας : «Παρουσίαση της Ιστορίας του αρχαίου θεάτρου με πολυμεσικό τρόπο», κατά το σχολικό έτος 2013-2014.

Δυο σημαντικά πρόσωπα στην ιστορία του αρχαίου θεάτρου: Αισχύλος & Σοφοκλής 
Ομαδική Εργασία των μαθητών : Ροντογιάννη Παναγιώτη, Πεϊβάνης Ιωάννης & Φέγγαρης Στάθης, της Β΄ Τάξης του 1ου Λυκείου Λευκάδας, στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας : «Παρουσίαση της Ιστορίας του αρχαίου θεάτρου με πολυμεσικό τρόπο», κατά το σχολικό έτος 2013-2014.

Αρχαίο Θέατρο - Χώρος 
Ομαδική Εργασία των μαθητριών : Ροντογιάννη Γλυκερία, Σόλα Κριστιάννα, Τσαουσάι Φλάβιο, της Β΄ Τάξης του 1ου Λυκείου Λευκάδας, στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας : «Παρουσίαση της Ιστορίας του αρχαίου θεάτρου με πολυμεσικό τρόπο», κατά το σχολικό έτος 2013-2014.

Η γέννηση του θεάτρου
Ομαδική Εργασία των μαθητών :Παπαγγελή Γιάννη, Μουσαβερέ Χρύσα  & Κουρμπέλα Αποστολία, της Β΄ Τάξης του 1ου Λυκείου Λευκάδας, στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας : «Παρουσίαση της Ιστορίας του αρχαίου θεάτρου με πολυμεσικό τρόπο», κατά το σχολικό έτος 2013-2014.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Νικολαΐδου Τάνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου