Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Η ομάδα του Μεmoriam σας προτείνει :


 ....Για όσο καιρό #μένουμε σπίτι ..... ο πολιτισμός μαζί μας . Ακολουθούν προτάσεις για ενδιαφέρουσες περιηγήσεις σε μουσεία, πρεμιέρες θεατρικών, ταινίες και συναυλίες .
Όλα μερικά κλικ μακρυά....
 Εθνικό Θέατρο
o   Διαδικτυακή προβολή των παραστάσεων Μακμπέθ, Hotel Éternité, Χίλιες και Μια Ιστορίες (παιδική σκηνή)


 Εθνική Λυρική Σκηνή
o   Εικονικό και Εκπαιδευτικό Μουσείο Όπερας και Εκπαιδευτικά Προγράμματα για την Όπερα: http//:virtualmuseum.nationalopera.gr/el/
o   Εκπαιδευτικό υλικό του εκπαιδευτικού προγράμματος «η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία», που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης: https://www.nationalopera.gr/ekpaideusi-koinonia/-opera-sta-sxoleia
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
o   Κάθε Παρασκευή η ΚΟΑ αναρτά στο YouTube μία παλιά αγαπημένη της συναυλία: http://bit.ly/34uLJAA

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
o   Η ΚΟΘ έχει αναρτήσει στο κανάλι της, στο YouTube, συναυλίες και αποσπάσματα συναυλιών, ενώ και μέσω του WebTV της ΕΡΤ είναι διαθέσιμες παλιές συναυλίες της.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
o   Στο Facebook του Μεγάρου, κάθε Σάββατο  μουσική από τις μεγάλες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης, σε συνεργασία με το European Concert Hall Organization (ECHO).
 Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
o   Παραστάσεις και παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στο κανάλι του στο YouTube: https://www.youtube.com/user/Tchgreece


 Ωδείο Αθηνών
o   Η θεματική συναυλία με τίτλο «Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τη μουσική», που πραγματοποιήθηκε στις 26/2/20 στο Ωδείο Αθηνών, είναι διαθέσιμη στο https://bit.ly/33NtHL7 χάρη στην πολύτιμη συνδρομή και συνεργασία με την διαδικτυακή πλατφόρμα Blod.gr του Ιδρύματος Μποδοσάκη​
 Εθνική Πινακοθήκη
o   Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν ψηφιακά στη μόνιμη συλλογή ζωγραφικής και γλυπτικής στο https://www.nationalgallery.gr/el/sulloges.html καθώς και να παρακολουθήσουν ειδικά σχεδιασμένες ψηφιακές παρουσιάσεις στο https://www.nationalgallery.gr/el/psiphiakes-parousiaseis/museums.html

 Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
o   Προσφέρεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «ΕΜΣΤ στο σπίτι» μέσω των σελίδων του Μουσείου στο Facebook και στο Instagram. Ενθαρρύνονται τα παιδιά να δημιουργήσουν δικά τους έργα εμπνευσμένα από τη συλλογή του ΕΜΣΤ
o   Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΕΜΣΤ έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα «Κάθε άνθρωπος είναι ένα έργο τέχνης» με τη συμμετοχή του κοινού. Επίσης, ένα στέλεχος  του ΕΜΣΤ  επιλέγει ένα έργο και το περιγράφει μέσω των social media.
MOMus
o   Στις σελίδες του MOMus, στο Facebook και στο Instagram, έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα “MOMus Resilience Project – 30 ημέρες”. To MOMus, παραμένοντας κοινωνικά ενεργό και στη σημερινή συνθήκη, συστήνει επιλεγμένα έργα από τις εκθέσεις του και από τις συλλογές του. Κάθε έργο συνοδεύεται από ένα κείμενο-αφήγημα που στοχεύει στην καλύτερη κατανόηση του και στην ανάδειξη της διαχρονικότητας της τέχνης.
 Τελλόγλειο Ίδρυμα
o   Μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος (teloglion.gr), το κοινό περιηγείται ψηφιακά, με μοναδικό τρόπο, σε παλαιότερες εικαστικές εκθέσεις του Τελλόγλειου.
o    Το αμέσως επόμενο διάστημα, προγραμματίζεται το άνοιγμα προς το κοινό τριών πολύ σημαντικών ηλεκτρονικών βάσεων, της συλλογής έργων τέχνης, των αρχείων ιστορίας και τέχνης και της μουσικής εικονογραφίας.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
o   To Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προβάλλει στο κανάλι του στο YouTube (youtube.com/user/filmfestivalgr) δωρεάν μικρού μήκους ταινίες που υπογράφουν οι σκηνοθέτες οι οποίοι συμμετείχαν στην ενότητα «Meet the Future» του 60ού  Φεστιβάλ, τον Νοέμβριο του 2019. Πρόκειται για σκηνοθέτες που έχουν επιλεγεί με μικρού μήκους ταινία τους, τα τελευταία πέντε χρόνια, στα προγράμματα των 13 μεγαλύτερων κινηματογραφικών φεστιβάλ του κόσμου (Κάννες, Βενετία, Βερολίνο, Λοκάρνο, Κάρλοβι Βάρι, Σαν Σεμπαστιάν, Λονδίνο, Ρότερνταμ, Νέα Υόρκη, Τραϊμπέκα, Τορόντο, Sundance, Μπουσάν) ή έχουν κερδίσει υποψηφιότητα για τα Βραβεία Όσκαρ και δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους.
o   Στο κανάλι του Φεστιβάλ στο YouTube είναι διαθέσιμα και υποτιτλισμένα στα ελληνικά masterclasses που έμειναν αξέχαστα, με πρώτα αυτά του διεθνούς φήμης ελληνοαμερικανού illustrator Τζον Μαυρουδή και του θρυλικού εκπροσώπου του cult cinema, Τζον Γουότερς.
o   Το πλούσιο ψηφιακό αρχείο του Φεστιβάλ είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.myfestival.gr. Επίσης εκεί βρίσκεται και η σπάνια συλλογή HELLAFFI που χαρακτηρίστηκε μνημείο από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής κληρονομιάς. Αποτελείται από κινηματογραφικές αφίσες μεγάλων διαστάσεων, προσχέδια με μολύβι, έργα με ακουαρέλα, λιθογραφίες, έργα με σινική μελάνη. Φυλάσσεται σε χώρους του Φεστιβάλ.
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους
o   Από τις 19 Μαρτίου το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους παρουσιάζει το OIFF Online Cinema, μία online ανοιχτή κινηματογραφική αίθουσα ελεύθερης πρόσβασης, όπου μικροί και μεγάλοι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν ποιοτικές ταινίες για παιδιά και νέους, κάθε πρωί στις 11 π.μ. και κάθε απόγευμα στις 6 μ.μ. συντονιζόμενοι στο www.facebook.com/olympiafestival/.
o   Είναι διαθέσιμη για εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς η Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη και οι συνοδευτικοί ψηφιακοί οδηγοί μελέτης του Νεανικού Πλάνου.


Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων
                         Προβολές online ταινιών και εκπαιδευτικά προγράμματα εξ αποστάσεως.


  
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Aπό τις 3 Απριλίου, το Ίδρυμα Ωνάση ανεβάζει και μοιράζεται στο κανάλι του στο YouTube στιγμές, εικόνες, συζητήσεις, ήχους, συναισθήματα.
Sold-out παραστάσεις, podcasts, εκπαιδευτικά προγράμματα,
virtual κινηματογραφικές πρεμιέρες, online μαθήματα, συναυλίες.
Η πραγματικότητα του Ιδρύματος Ωνάση γίνεται ψηφιακή. Μια Στέγη σε κάθε σπίτι, σε ένα σημείο που δεν υπάρχει στον χάρτη, για να διασκεδάζει, να επιμορφώνει, να ενώνει, να ανοίγει συζητήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου