Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ | ΠΟΛΛΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

 OI ψηφιακές συναντήσεις στον topos:lefkada άρχισαν !

Το topos:lefkada αφορά σε μια πρωτότυπη κοινοτική καλλιτεχνική δράση η οποία προσκαλεί τους κατοίκους του νησιού της Λευκάδας, το ευρύ κοινό και καλλιτέχνες να συμμετέχουν σε δραστηριότητες τέχνης και πολιτισμού και να δημιουργήσουν έργα τα οποία έχουν σαν αφετηρία ένα κοινό τόπο, την Λευκάδα. Οι δράσεις του έργου αφορούν βιωματικά ψηφιακά εργαστήρια τέχνης, ανοιχτά και δωρεάν για το κοινό, ομιλίες, προβολές ταινιών, πολυθεματικές εκδηλώσεις και εκθέσεις που θα απλωθούν σε σε βάθος χρόνου ενός έτους στο νησί της Λευκάδας. Τα πρώτα εργαστήρια έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται ψηφιακά από τον Νοέμβριο του 2020. Το topos:lefkada διοργανώνει η Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία ΑΜΑΚΑ υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

https://www.toposlefkada.gr/

Το topos:lefkada έχει εμπλέξει μια πληθώρα καλλιτεχνών και πολιτιστικών φορέων τόσο από το νησί της Λευκάδας όσο και από αλλού, οι οποίοι έχουν αποτελέσει τον βασικό πυρήνα σχεδιασμού της πρωτοβουλίας, η οποία όμως συνεχώς έχοντας τα μάτια ανοιχτά αναζητά δημιουργικές συνεργασίες. 

Βασικός στόχος του έργου είναι να δημιουργήσει ένα πολυμεσικό χώρο που θα εκφράζει τον τόπο μέσα από διαδικασίες συλλογικού χαρακτήρα. Με αφετηρία κοινά  βιώματα και  κοινούς τόπους, οι καλλιτέχνες μαζί με τους συμμετέχοντες θα περιπλανηθούν στις δυνατότητες που δίνει ο ψηφιακός πολιτισμός- και όχι μόνο- για  ανταλλαγή ιδεών και δημιουργία.1 σχόλιο: