Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ 12ου ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ


Λόγω των τελευταίων γεγονότων  ανακοινώνουμε την αναβολή-τροποποίηση του 12ου Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας του 1ου Λυκείου Λευκάδας.
Καλούμε την έμπνευση και την δημιουργικότητα σας στην νέα μορφή που παίρνει ο Διαγωνισμός. Το θέμα του Διαγωνισμού διαμορφώνεται ως εξής :
«Μένοντας στο σπίτι»
Τι σημαίνει το σπίτι; Τι συμβολίζει και πως ορίζεται; Ποιος είναι ο ρόλος που μπορεί να παίξει το σπίτι στις ζωές των ανθρώπων; και ποιο είναι το σπίτι τελικά; Το σπίτι ως καταγωγή, ως φυσικό περιβάλλον, το ίδιο το σώμα, η γειτονιά, ο τόπος, η χώρα, το έθνος... η απώλεια του σπιτιού, το σπίτι ως καταφύγιο.
Βρισκόμαστε σε μια εποχή που η έννοια του σπιτιού είναι κεντρική. Είναι η εποχή που βιώνουμε μια πρωτοφανή κατάσταση στην οποία καλούμαστε να μείνουμε στο σπίτι προκειμένου να προστατεύσουμε τον εαυτό μας αλλά και την κοινωνία. Σας προσκαλούμε να εκφράσετε τα συναισθήματα σας και πως αντιλαμβάνεστε τον χώρο στον οποίο ζείτε τώρα περισσότερο από ποτέ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές Γυμνασίων και  Λυκείων Νομού Λευκάδας.


 ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ

·         Η αποστολή των φωτογραφιών πρέπει να γίνει έως την Κυριακή 26  Απριλίου 2020.



ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
·         Όλες οι συμμετοχές θα αναρτηθούν στο Instagram/ Facebook του 12ου Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας Νομού Λευκάδας,  της πλατφόρμας Postcards from home και στο blog του σχολείου http://1olyklef.blogspot.com/ στις 28 Απριλίου 2020.
·         Η  έκθεση  θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσα από τα κοινωνικά Δίκτυα  του σχολείου και την πλατφόρμα του Postcards from home www.postcardsfromhome.net
·         Η κάθε φωτογραφία να συνοδεύεται από υποστηρικτικό κείμενο (είτε ποίημα, είτε φράση,  είτε λεζάντα, μέχρι 150 λέξεις)
·         Η πρωτότυπη φωτογραφία πρέπει να είναι αποκλειστικά έργο του μαθητή .
·         Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει μέχρι 2 έργα
·         Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί αν θέλει να στείλει ένα link στο προφίλ του στο Instagram/facebook/



ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
·         Τα έργα θα αξιολογηθούν από τριμελή  επιτροπή.
·         Βραβείο Κοινού: Το κοινό θα ψηφίσει την καλύτερη φωτογραφία μεταξύ 29 Απριλίου έως και τις 3 Μαΐου και ώρα 22:00 στο Instagram.
·         Στις  3 πρώτες συμμετοχές θα δοθούν αναμνηστικά δώρα.

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
·         Οι συμμετοχές αποστέλλονται με email στο : 12mathlef@gmail.com μέχρι τις 26 Απριλίου 2020 και περιμένουν απαντητικό email επιβεβαίωσης για την παραλαβή των φωτογραφιών τους από το σχολείο.
·         Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αναφέρουν  στο email τα πλήρη στοιχεία τους: Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση, Τηλέφωνο, Σχολείο και Τάξη. Στον τίτλο του email να γράφουν: ΓΙΑ ΤΟΝ 12ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ-«Μένοντας στο σπίτι». Το υποστηρικτικό κείμενο θα αναφέρει με ένα διακριτικό στοιχείο (πχ το Όνομα του αρχείου) ποια φωτογραφία αφορά.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
Όλες οι συμμετοχές πρέπει να είναι πρωτότυπες και ο συμμετέχων πρέπει να είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης των πνευματικών δικαιωμάτων.
Σε περίπτωση που στην φωτογραφία απεικονίζονται πρόσωπα πρέπει να υπάρχει η συναίνεση των εικονιζόμενων προσώπων.  
Καταχωρώντας το έργο, οι συμμετέχοντες διατηρούν πλήρη πνευματικά δικαιώματα των εικόνων τους. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες συμφωνούν επίσης να δεσμεύονται από τους νομικούς όρους του Facebook (https://www.facebook.com/ legal / terms) και του Instagram.  Οι συμμετέχοντες παρέχουν επίσης στους διοργανωτές το δικαίωμα να δημοσιεύουν και να εκθέτουν φωτογραφίες που μεταφορτώνονται μόνο για λόγους που σχετίζονται με την ιδέα του έργου και μετά από αμοιβαία συμφωνία.
Δεν θα καταβληθεί καμία χρέωση από τους διοργανωτές για τη χρήση αυτή.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διατηρήσουν το αρχικό ψηφιακό αρχείο / αρνητικό της εγγραφής τους, καθώς μπορεί να τους ζητηθεί να αποδείξουν την ιδιοκτησία τους, καθώς και να παράσχουν στην διοργάνωση του διαγωνισμού τη φωτογραφία με την υψηλότερη δυνατή ανάλυση.
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Η
συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την αποδοχή από μέρους του διαγωνιζόμενου όλων των όρων που προαναφέρθηκαν.
Η μη συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού συνεπάγεται αποκλεισμό του διαγωνιζόμενου.



Φωτογραφία Διαγωνισμού

Λεζάντα: "Για τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή πολεμώντας τον αόρατο εχθρό και η επιστροφή τους στο σπίτι πολλές φορές δεν είναι δυνατή."



Μια φωτογραφία της μαθήτριας του σχολείου μας Λάμπρου Βασιλικής για τον 12ο Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα : " Μένοντας στο σπίτι", ο οποίος ακυρώθηκε λόγω έλλειψης συμμετοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου