Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Green Day

Οι Green Day είναι Αμερικάνικη pop-punk μπάντα που δημιουργήθηκε το 1988 στην Καλιφόρνια και το αρχικό τους όνομα ήταν Sweet Children. Την μπάντα την αποτελούσαν αρχικά ο Μπίλι Τζο Άρμστρονγκ (φωνή, πρώτη κιθάρα) αριστερά, o Μλαικ Ντερντ (Μπάσσο, φωνητικά) κάτω και ο Αλ Σομπράντε (Ντραμς, φωνητικά) δεξιά .
 Aργότερα, και με την αποχώρηση του Αλ Σομπράντε και την προσχώρηση του Τρε Κουλ (επίσης Ντραμς και φωνητικά), άλλαξαν το όνομά τους σε Green Day.


Ήταν μέλη της πανκ ροκ σκηνής της 924 Gilman Street στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια. Οι "πρώιμες" κυκλοφορίες τους ήταν από την ανεξάρτητη εταιρεία Lookout!Records. Καμία από εκείνες τις κυκλοφορίες δεν έγινε ευρέως γνωστή, άρα ούτε και το συγκρότημα. Ώσπου ήρθε το άλμπουμ "Dookie" το 1994, στο οποίο οφείλεται η επιτυχία των Green Day.

Από τότε, οι Green Day έγιναν ευρέως γνωστοί μαζί με τις άλλες Καλιφορνέζικες μπάντες The Offspring και Rancid, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα τρία άλμπουμ που ακολούθησαν το "Dookie", "Insomniac", "Nimrod" και "Warning", δεν είχαν την επιτυχία του "Dookie", αλλά θεωρήθηκαν αρκετά καλά. Η "ροκ όπερα", "American Idiot", που κυκλοφόρησε το 2004, κατάφερε να ελκύσει και νεαρότερο κοινό και πούλησε 5 εκατομμύρια CD στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Η μπάντα έχει πουλήσει 60 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο (τα 22 από αυτά πουλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες). Έχουν κερδίσει τρία Βραβεία Γκράμι, το Βραβείο Καλύτερο Εναλλακτικό Άλμπουμ για το "Dookie", το Βραβείο Καλύτερο Ροκ Άλμπουμ για το "American Idiot" και Καλύτερο Τραγούδι Της Χρονιάς για το τραγούδι "Boulevard of Broken Dreams".

Ακούστε μερικά απο τα τραγούδια τους : Wake me up when semptember ,Boulevard of broken dreams ,Holiday, Know your enemy,Time of your life

1 σχόλιο:

  1. mpravo re paidia pou kserete k asxoleiste me ts Green Day !! epitelous k kapoios p kserei apo alithinh mousikh !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή