Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ROCK N ROLL MUSIC

"O όρος ροκ στη μουσική, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα είδη που προέκυψαν από την εξέλιξη του είδους του rock & roll. Η μουσική ροκ { rock } στο σύνολό της, αποτελεί ένα είδος δημοφιλούς μουσικής που χαρακτηρίζεται συνήθως από έντονο ρυθμό και από ευδιάκριτη, χαρακτηριστική μελωδία φωνητικών η οποία συνοδεύεται συνήθως από ηλεκτρικές κιθάρες, ηλεκτρικό μπάσο και ντράμς. Πολλές φορές χρησιμοποιούνται και πληκτροφόρα όργανα, όπως πιάνο ή συνθεσάιζερ.

Εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 στην Αμερική και είχε ως βάση την τεχνοτροπία του rhythm and blues που πηγάζει από την λαϊκή μουσική των μαύρων και το ρυθμό του rock and roll των ίδιον αφροαμερικάνικων κοινοτήτων των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και το rockabilly , που στην ουσία ήταν η έκφραση των λευκών μέσω των προαναφερθέντων ειδών αφροαμερικάνικης προέλευσης. Συνεισφορά στον ήχο που πρωτοχαρακτηρίστηκε ροκ θεωρείται ότι είχε και η country μουσική. Αυτή είχε στοιχεία blues και βασιζόταν στη λαϊκή και παραδοσιακή μουσική ενώ συνδέεται πιο πολύ με τις αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ και ήταν πολύ δημοφιλής, κυρίως μεταξύ των λευκών και στο νότο. "

Από στατιστικές που έγιναν βρέθηκαν τα αποτελέσματα των 10 καλύτερων rock bands που υπάρχουν παγκοσμίως κ είναι οι εξής :1) Guns N’ Roses


2) 30 seconds to mars
3) Metallica

4) Led Zeppelin

5) The Beatles

6) Queen

7) A-ha

8) Journey

9) Heart

10) X-Japan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου